Pages

11 Kasım 2016 Cuma

Çocuğunuz Çok Sık Hastalanıyor mu?


"ÇOCUKLARIM ÇOK SIK HASTALANIYOR?" SORUSUNUN CEVABI KLOR BAZLI ÇAMAŞIRSULARI OLABİLECEĞİNİ BİLİYOR MUYDUNUZ? !!!!

Occupational & Environmental Medicine dergisinde yayınlanan yeni bir çalışma; evde çamaşır suyuna pasif maruz kalmanın çocuklarda enfeksiyon ve solunum yolu rahatsızlıklarını arttırdığını göstermiştir. Araştırmacılar evlerde yaygın olarak kullanılan klor bazlı çamaşır suyu ile ilgili daha detaylı araştırmalara ihtiyaç olduğunu söylüyorlar. Yapılan çalışmada yaşları 6 ila 12 arasında değişen, Utrecht Hollanda’dan 19 okul, orta ve Doğu Finlandiya’dan 17 okul, Barselona’dan 18 okuldaki 9000’den fazla çocuğun çamaşır suyuna maruz kalma olasılığı araştırılmıştır.


Çalışmada ailelerden çocuklarının son bir yılda tonsilit, sinüzit, bronşit, pnömoni ve soğuk algınlığına dair soruları yanıtlamaları istendi. Çalışmada yer alan aileler evlerini temizleme için, haftada en az bir kez çamaşır suyu kullanmaktaydılar.

Soğuk algınlığı, tonsilit ve diğer enfeksiyonlar için bu fark  istatistiksel olarak anlamlıdır. Ev temizliğinde çamaşır suyu kullanan ailelerin çocukları arasında bir önceki yıla göre soğuk algınlığı riski % 20 daha fazla ve tekrarlayan tonsilit %35 daha fazla tespit edilmiştir. Diğer enfeksiyonlar için de benzer bir sonuç ortaya çıkmıştır. Tekrarlayan enfeksiyonların riski bu ailelerde %18 daha fazladır.  Bulgular, temizlik ürünleri ile solunum semptom ve enflamasyonları arasındaki ilişkiyi gösteren diğer çalışmalarla uyumludur. Araştırmacılar, yanlış inanç ve artan reklamlar ile dezenfekte edici temizilik ürünlerinin kullanımı sıklığının artmasına rağmen evlerimizde mikropların olması gerektiğini, çalışmalarının halk sağlığı ile ilgili basit etkileri gösterdiğini söylüyorlar. 

Sevgilerimle;

Yesil Anne

http://www.bmj.com/company/wp-content/uploads/2014/07/bleach-childhood-infections.pdf
http://www.news.com.au/lifestyle/health/health-problems/why-cleaning-with-bleach-could-be-making-your-kids-sick/news-story/41c352d6e380e7203941365fd0797d7b
http://www.uzmantedavi.net/camasir-suyunun-kullanimi-ve-zararli-etkileri/

Hiç yorum yok: